ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οδοντιατρικής ΑΠΘ
Γίνετε μέλη στο dapndfk4dents και αυξήστε τα δικαιώματα ανάγνωσης και download θεμάτων.

Τα μέλη μπορούν να εισάγουν στα posts τους φωτογραφίες , video και ψηφοφορίες.

Επίσης μπορείς να επιλέξεις να δέχεσαι στο mail σου όλα τα νέα που αφορούν στο έτος σου!!!

Αυξάνοντας τα posts σου αποκτάς δικαίωμα διόρθωσης του κειμένου που εισάγεις!

Ένα διαφορετικό...πρώτο έτος

Πήγαινε κάτω

Απ: Ένα διαφορετικό...πρώτο έτος

Δημοσίευση από TKOSTAS Την / Το Παρ Φεβ 08, 2008 2:12 pm

*Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται στην ακαδημαική χρονιά 2006-2007

Η ακαδημαϊκή πορεία του φετινού πρώτου έτους, μέχρι και σήμερα, ίσως να είναι και η πιο σύντομη στα χρονικά της σχολής μας. Τα φαινόμενα των καταλήψεων, που είχαν να χτυπήσουν την πόρτα της σχολής μας πολλά χρόνια, επηρέασαν, μαζί με τα υπόλοιπα, και το πρώτο έτος , το οποίο, αν και δε ρωτήθηκε άμεσα, «χτυπήθηκε» εκπαιδευτικά για μεγάλη χρονική διάρκεια.

Οι πρωτοφανείς καταστάσεις για το έτος σας, βέβαια, ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.
Κάνοντας την εγγραφή σας στην Οδοντιατρική σχολή, θα διακρίνατε ανάμεσα σας φοιτητές μεγαλύτερων ετών να εξετάζονται στα μαθήματά τους, Η εκτίμηση, που ίσως να σας δόθηκε, ότι διεξάγεται ομαλά η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου, απείχε από την πραγματικότητα αφού τον Σεπτέμβριο λάμβανε χώρα η εξεταστική του Ιουνίου! Η λύση της διπλής εξεταστικής στο «πρόβλημα» των καταλήψεων του Ιουνίου από τη μία βοήθησε όλους την πλειονότητα των συμφοιτητών μας να περατώσουν τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, αλλά από την άλλη είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του εξαμήνου για 3 εβδομάδες, κάτι το οποίο επηρέασε άμεσα και εσάς.

Και έτσι το εξάμηνο σας αρχίζει αισίως τον Νοέμβριο. Ακολουθούν 2 μήνες εκπαιδευτικών διαδικασιών και γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο, οι οποίοι ήταν ελάχιστοι για να μπείτε στο κλίμα της σχολής και για ασχοληθείτε, έστω και λίγο, με τα μαθήματα του εξαμήνου σας.
Σαν να μην έφταναν αυτά, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ξεκινά νέος γύρος καταλήψεων. Και ενώ στην οδοντιατρική σχολή ο σύλλογος των φοιτητών στέλνει διαφορετικό μήνυμα για τις αλλαγές στη παιδεία από τις υπόλοιπες του Αριστοτελείου, και επιπρόσθετα η σχολή μας παραμένει ανοιχτή, δεν καθίστανται δυνατές οι εξετάσεις στα ιατρικά μαθήματα.
Ο λόγος: κατάληψη της Ιατρικής σχολής. Εξαιτίας της άμεσης εξάρτησης από αυτήν, σας στερείται το δικαίωμα της περάτωσης των εργαστηρίων του εξαμήνου αλλά και το δικαίωμα της χειμερινής εξεταστικής, κάτι το οποίο ίσχυσε, βέβαια, και για τα μεγαλύτερα έτη της σχολής.
Αποτέλεσμα: το απόλυτο χάος για όλους. Λέξεις όπως μόρφωση, διδασκαλία, εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο, χάνονται για μία ακόμη φορά. Το εξάμηνο φτάνει θεωρητικά στο τέλος του αφήνοντας ανεπαίσθητη ακαδημαϊκή γεύση για εσάς. Ένα εξάμηνο που μόνο εξά-μηνο δεν ήταν…
Τα χειρότερα όμως έκαναν την εμφάνισή τους λίγες μέρες πριν. Μετά από απόφαση του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής στις 28/2/2007 να δοθεί τέλος στην κατάληψη διαρκείας, 98 «ΥΠΕΡΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» προχώρησαν σε παράνομο κλείσιμο της σχολής 3 μέρες μετά! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ που τόσο πολύ διατυμπανίζουν οι «αγωνιστές» ότι είναι ριζωμένη βαθιά μέσα τους? Μάλλον πήγαν περίπατο…

Στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας στην Ιατρική σχολή, η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ., στη γενική συνέλευση που διεξήχθη στις 7/3/2007 στην Οδοντιατρική κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητούσε την λήξη της παράνομης κατάληψης της Ιατρικής, την έναρξη του ακαδημαϊκού εξαμήνου για το ¶ και ΄Β έτος της οδοντιατρικής καθώς και τον καθορισμό της περιόδου στην οποία θα γίνει η χαμένη χειμερινή εξεταστική του.

Η κοινή λογική έλεγε πως το ψήφισμα θα είχε καθολική αποδοχή.

Κι όμως, προς έκπληξη όλων, οι παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΠΚΣ καθώς και το σχήμα ΕΑΚΟ κινούμενοι καθαρά από τη δική τους μικροπολιτική λογική, καταψήφισαν τις προτάσεις αυτές. Τους φάνηκαν γελοίες, όπως οι ίδιοι είπαν, ενέργειες όπως οι παραπάνω. Μάλλον τους εκφράζει η λογική παρανομίας της Ιατρικής. Μάλλον είναι αδιάφοροι μπροστά στο βάρος που συσσωρεύτηκε στις πλάτες του έτους σας.


Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ.
Οδοντιατρικής

TKOSTAS
Moderator
Moderator

¶ντρας Αριθμός μηνυμάτων : 378
Ηλικία : 32
Location : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΑΟΥΣΑ
Έτος σπουδών : Πτυχίο
Registration date : 07/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης